Istorija


Istorija kompanije ENTERO počinje 1975. godine, od male stolarske radionice u vlasništvu g. Obrada Kovačevića.

Prateći postavljene temelje kvaliteta, Entero neprestano razvija sopstveni potencijal i viziju. Sa više od 40 godina postojanja, ponosni smo što uspevamo da održimo nivo dokazanog profesionalizma i uspeha.

Pogledajte kako smo se razvijali kroz godine:

1975.
1975.

Sve je počelo u maloj stolarskoj radionici 1975. godine. Još tada su postavljeni temelji kvaliteta. Predak današnje kompanije ENTERO tada je poslovao pod imenom svog osnivača - Obrad Kovačević.

1990.
1990.

Proširili smo oblast poslovanja na crnogorsko i makedonsko tržište. Postepeni razvoj i uporni dugogodišnji rad rezultirali su perspektivnom kompanijom čija je osnovna delatnost proizvodnja finalnih proizvoda od drveta i pločastih materijala koji se isporučuju krajnjem kupcu i montiraju u poslovnim i stambenim objektima naručioca.

2000.
2000.

Nekadašnja radionica ,,Obrad Kovačević’’ vremenom je postala jedna od najboljih kompanija u oblasti proizvodnje nameštaja i opremanja enterijera, sposobna da zadovolji i najzahtevnije kupce.

2001.
2001.

Uspeli smo da održimo i ojačamo zavidnu poziciju na već prisutnim tržištima Srbije, Crne Gore, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine i na pomolu je penetracija na nova internacionalna tržišta. Stolarska radionica je prerasla u kompaniju pod nazivom ,,Enterijeri Obrad Kovačević".

2006.
2006.

Promenili smo ime u ENTERO doo. Po mišljenju konsultanata Svetske banke uvršćeni smo u red 30 najboljih kompanija u Srbiji sposobnih da po EFQM modelu ,,savršenog poslovanja'' odgovore na zahteve multinacionalnih kompanija.

2015.
2015.
Posao se kontinuirano širi na nova tržišta Španije, Austrije, Švajcarske, Francuske i Hrvatske kao i na tržište Centralne Azije - Tadžikistana.
2017.
2017.

Prostrani proizvodni pogoni, najsavremenija stolarska oprema i tehnologija rada samo su deo priče jer ono što nas izdvaja od ostalih jeste - čovek. Posvećeni smo razvoju timskog rada sa permanentnim akcentom na visokoj odgovornosti, znatno ulažući u stručnu edukaciju i motivaciju.